Παγωτό Μοχίτο
Yλικά:
250 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ light
3 ζουμερά lime ή λεμόνια (χυμός + ξύσμα)
1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 φλ. καφέ λευκό ρούμι
Εκτέλεση:
Yλικά:
250 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ light
3 ζουμερά lime ή λεμόνια (χυμός + ξύσμα)
1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 φλ. καφέ λευκό ρούμι
Εκτέλεση:
- Αδειάζουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ σε ένα τάπερ και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου τρεις ώρες.
- Λίγο πριν τα βγάλουμε από την ψύξη χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε τα παγωμένα γάλατα, το χυμό και το ξύσμα, το ρούμι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο αφήνοντας λίγο για το γαρνίρισμα.
- Ανακατεύουμε καλά και κυρίως... τρυφερά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα δοχείο (όχι γυάλινο) και το καταψύχουμε για άλλες τρεις ώρες.
- Στη συνέχεια το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το καταψύχουμε ξανά για να το απολαύσουμε όταν θα παγώσει αρκετά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου