Υλικά:
- 750 γρ Μοσχάρι σε μπουκιές
- 750 γρ Χοιρινό σε μπουκιές
- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- 500 γρ κεφαλοτύρι σε κύβους (όχι πολύ αλμυρό)
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- φυτίνη και ελαιόλαδο σε ίσες ποσότητες
- 250 γρ κρέμα γάλακτος (προεραιτικά)
- Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά πλην της φυτίνης και της κρέμας γάλακτος.
- Βάζουμε το μείγμα σε γάστρα (είτε μεταλλική, είτε πήλινη), "με το μάτι" βάζουμε εδώ και εκεί μερικές κουταλιές φυτίνη και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Προσοχή δεν ρίχνουμε καθόλου νερό.
- Ψήνουμε στους 150 C σε προθερμασμένο φούρνο για τρεις ώρες περίπου (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου που έχει ο καθένας μας) μέχρι να γίνει λουκούμι.
- Αν και σας προτείνω ανεπιφύλακτα την κρέμα γάλακτος, αν την παραλείψετε το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι "πιο κλασσικό".
- Για κεφαλοτύρι προτείνω την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας.
- Για να μην βάζετε και κατσαρόλα ή τηγάνι στην φωτιά, αντί να τηγανίσετε πατάτες ή να ετοιμάσετε ρύζι, κόψτε μερικές πατάτες και βάλτε τις με τάξη μέσα στη γάστρα.
greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου