Υλικά:
300 γραμμ. μανούρι
100 γραμμ. πικάντικη κρέμα τυριού
1 αβγό για τη γέμιση + 1 για το άλειμμα
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
παπαρουνόσπορος, για πασπάλισμα
1 φλ. βυσσινάδα
Εκτέλεση:
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, το αβγό και το θυμάρι μέχρι να γίνουν ομοιογενής κρέμα. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και κόβουμε λωρίδες μήκους 10 εκ.
- Βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση σε κάθε λωρίδα και την τυλίγουμε σε τρίγωνο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Λαδώνουμε καλά μια λαμαρίνα φούρνου και αραδιάζουμε επάνω της τα τυροπιτάκια.
- Τα αλείφουμε με το αβγό, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα τυροπιτάκια να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε με το σιρόπι βυσσινάδας.
- Για το σιρόπι βυσσινάδας: Βάζουμε την 1 φλ. βυσσινάδα (αγοραστή) σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει ώσπου να συμπυκνωθεί και να δέσει σε σιρόπι.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου