|
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
- 1 αυγό
- 1/2 κιλό κιμά, 1/4 φλυτζάνι λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
|
Για την σάλτσα:
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι και πιπέρι
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ
-Προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο
-Προσθέτετε το αυγό και το ψωμί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε καλά
-Πλάθετε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια
-Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια
-Όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Προσθέτετε το σκόρδο
-Σβήνετε με κρασί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά
-Ρίχνετε τα σουτζουκάκια και αφήνετε να πάρουν δυό τρείς βράσεις
sintages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου