Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. κιμά αρνίσιο
- 500 γρ. πληγούρι
- 2 ψωμάκια
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
- 1 κ.σ. κίμινο
- 2 κ.σ. λάδι
- 50 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- φρυγανιά
- αλάτι
Πως το κάνουμε:
- Μουλιάζετε για μια ώρα το πληγούρι με τα ψωμάκια.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το 1 κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτετε τον αρνίσιο κιμά και το κουκουνάρι και συνεχίζετε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του ο κιμάς.
- Κατεβάζετε το μείγμα από την κατσαρόλα και προσθέτετε τον μαϊντανό,λίγο αλάτι και την καρυδόψιχα.
- Ανακατεύετε το πληγούρι με το ψωμί, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κόκκινο πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ζυμώνετε πολύ καλά.
- Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης, το πλάθετε και στην μέση κάνετε μια τρύπα με το δάχτυλο σας, γεμίζετε με το μείγμα του αρνίσιου κιμά και κλείνετε καλά την ζύμη.
- Βάζετε μια κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνετε τους κεφτέδες μέσα για 25 περίπου λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσουν.
- Τέλος, περνάτε τους κεφτέδες από τα αυγά και την φρυγανιά και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι όπως μου την έδωσε η μητέρα μου.
Εγώ μόλις φτιάξω τους κεφτέδες τους βάζω κατευθείαν για τηγάνισμα και παραλείπω το βράσιμο, το αυγό και την φρυγανιά.
http://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου