Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
- 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 250 γρ. τυρί κρέμα light
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας νερο
- Διαλύουμε τα μπισκότα στο multi και τους ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Σε ένα τσέρκι 20 – 22 εκ. φτιάχνουμε μία βάση και καλύπτουμε ως και τη μέση των τοιχωμάτων.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το ξύσμα των 2 λεμονιών.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό των 2 λεμονιών.
- Πάνω σε νερό που βράζει, τοποθετούμε ένα σκεύος που περιέχει το νερό και τη ζελατίνη σε σκόνη.
- Aνακατεύουμε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί και να ασπρίσει.
- Την αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και την προσθέτουμε στο μίγμα μας.
- Ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
- Το βάζουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου