Υλικά
Παντεσπάνι:
- 6 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
- 4 κουταλιές νερό
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2 φακελάκια άρωμα βανίλιας
Κρέμα:
- 4 φακελάκια ζελέ ανανά ή μπανάνα
- 2 κιλά γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, νερό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 15-20 λεπτά
- Σε άλλη λεκάνη διαλύουμε τα φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ή και λιγότερη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη όμως είναι κανονικό) και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφού ψηθεί το παντεσπάνι ρίχνουμε την κρέμα πάνω με μια βαθιά κουτάλα και το βάζουμε στο ψυγείο
- http://www.greekmasa.gr
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου