Τα κλασσικά καλοκαιρινά γεμιστά, εμπλουτισμένα με κιμά. Ντομάτες, πιπεριές κολοκυθάκια, όλα ταιριάζουν σε αυτή τη συνταγή.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά
Συνταγή για: 8 μερίδες
Υλικά συνταγής:
Ώριμες, σφιχτές ντομάτες: 8 μέτριες
Πιπεριές: 8 μέτριες
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Μοσχαρίσιο κιμά: 500 γρ.
Ρύζι καρολίνα: 16 κουταλιές σούπας (υπολογίζουμε 1 κουταλιά για κάθε λαχανικό)
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένο άνηθο: 2 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο δυόσμο: 3 κουταλιές
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
Καθαρισμένες χοντροκομμένες πατάτες: 4 μέτριες (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Κόβετε ένα καπάκι από τις ντομάτες, αλλά δεν το αποχωρίζετε εντελώς. Τις αδειάζετε με το κουταλάκι της πατάτας και κρατάτε την ψίχα. Κάνετε το ίδιο με τις πιπεριές, αφαιρώντας τα σπόρια.
2. Ζεσταίνετε 2 - 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, να μαραθεί κι αυτό. Προσθέτετε το ρύζι. Περνάτε την ψίχα της ντομάτας από το μπλέντερ και την προσθέτετε στον κιμά. Ρίχνετε και 1 κούπα νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτετε τα αρωματικά και κατεβάζετε από την φωτιά.
3. Με προσοχή, μοιράζετε την γέμιση στα λαχανικά. Προσθέτετε αν θέλετε τις πατάτες στο ταψί, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε και 1/2 κούπα νερό και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 60 περίπου λεπτά.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Ταιριάζει πολύ με τυρί φέτα.
radicio.com
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά
Συνταγή για: 8 μερίδες
Υλικά συνταγής:
Ώριμες, σφιχτές ντομάτες: 8 μέτριες
Πιπεριές: 8 μέτριες
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Μοσχαρίσιο κιμά: 500 γρ.
Ρύζι καρολίνα: 16 κουταλιές σούπας (υπολογίζουμε 1 κουταλιά για κάθε λαχανικό)
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένο άνηθο: 2 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο δυόσμο: 3 κουταλιές
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
Καθαρισμένες χοντροκομμένες πατάτες: 4 μέτριες (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Κόβετε ένα καπάκι από τις ντομάτες, αλλά δεν το αποχωρίζετε εντελώς. Τις αδειάζετε με το κουταλάκι της πατάτας και κρατάτε την ψίχα. Κάνετε το ίδιο με τις πιπεριές, αφαιρώντας τα σπόρια.
2. Ζεσταίνετε 2 - 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, να μαραθεί κι αυτό. Προσθέτετε το ρύζι. Περνάτε την ψίχα της ντομάτας από το μπλέντερ και την προσθέτετε στον κιμά. Ρίχνετε και 1 κούπα νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτετε τα αρωματικά και κατεβάζετε από την φωτιά.
3. Με προσοχή, μοιράζετε την γέμιση στα λαχανικά. Προσθέτετε αν θέλετε τις πατάτες στο ταψί, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε και 1/2 κούπα νερό και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 60 περίπου λεπτά.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Ταιριάζει πολύ με τυρί φέτα.
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου