Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. Αλεύρι
1 ½ φλιτζ. Νερό
1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
1 λ. Γάλα Αιγοπρόβειο
½ κ. Φέτα
8 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε ένα κιλό αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε 5 φύλλα.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο και συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη γέμιση.

Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα αναμιγνύουμε σε ένα μπολ με το γάλα, την φέτα και τα αυγά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο λάδι και η γέμιση είναι έτοιμη.

Λαδώνουμε το ταψί. Βάζουμε 2 φύλλα από κάτω. Ρίχνουμε το μισό μίγμα με τα μακαρόνια. Τοποθετούμε ένα φύλλο ακόμη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα με τα μακαρόνια. Τοποθετούμε τα τελευταία 2 φύλλα από πάνω. Λαδώνουμε τα πάνω φύλλα και τα βρέχουμε ελαφρώς. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα
Έπειτα την γυρίζουμε από την άλλη μεριά και την αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.

mamakouzina.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου