Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ

-1 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι αμυγδαλόψυχα αλεσμένη
-1 ποτήρι φρυγανιά
-1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
-2 κ.γ. κανέλλα
-2 κ.γ. μπέϊκιν
-5 αυγά

Για το σιρόπι
-2,5 ποτήρια ζάχαρη
-1,5 ποτήρι νερό
-το χυμό μισού λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.Στη συνέχεια χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.Προσθέτετε το κονιάκ και τα υπόλοιπα υλικά εναλλάξ με τη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα.Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι 25 εκ. και αδειάζετε το μίγμα.Ψήνεται στους 180 για 30΄περίπου. Όταν ψηθεί το γλυκό το αφήνετε να κρυώσει και μετά ετοιμάζετε το σιρόπι (κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι)

Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου