Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΣΕΛ




ΚΙΣΕΛ (το) - (Περιοχή Κρώμνης)
- (4-6 άτομα)
-1 κιλό κράνα ή βυσσινα ή βερίκοκα
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-χυμό από 1/2 λεμόνι
-1 φλιτζανάκι νισαστόν
-τριμμένη αμυγδαλόψιχα
Ξεπλένουμε καλά όποια, ποσότητα, από τ’ αναγραφόμενα φρούτα επιθυμούμε και τα βράζουμε σε κατσαρόλα. Μόλις βράσουν πολύ καλά και λιώσουν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και περνάμε τον πολτό των φρούτων από τρυπητό (για να πέσουν φλούδες και κουκούτσια). Κατόπιν, τοποθετούμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά και το νισαστόν, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει. Σε περίπτωση που χρειάζεται περισσότερο νισαστόν προσθέτουμε. Μόλις πήξει, αποσύρουμε, τοποθετούμε την κρέμα (το κισέλ’) σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν σερβίρουμε, γαρνίρουμε προηγουμένως με τριμμένη αμυγδαλόψιχα.
Εάν Θέλουμε, μπορούμε να κρατήσουμε και φρούτα ωμά και αφού τα ψιλοκόψουμε, να τα προσθέσουμε την ώρα που παρασκευάζουμε την κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου