Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΠΙΣΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ




Υλικά
για 6 άτομα

για περίπου 30 κομμάτια:

για τη ζύμη:

- 2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 2 κουτ. σούπας μαγιά ξηρή
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 φλ. τσαγιού αλεύρι

για τη γέμιση:

- 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι

- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Διαδικασία

Σήμερα τα συνδυάζουμε πισία με πατάτες και τα σερβίρουμε ακόμα πιο λαχταριστά!

Διαλυουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και σε λίγα λεπτά η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Κάνουμε τη ζύμη μας μικρές μπάλες. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε μικρά στρογγυλά φύλλα, βάζουμε λίγη γέμιση, το κλείνουμε και πατάμε περιμετρικά με ένα πηρούνι. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και τρώγονται ζεστά ή κρύα. Εναλλακτικά, τα πισία μπορούν να τηγανιστούν σκέτα και να σερβιριστούν ζεστά με μέλι ή ζάχαρη.




Πηγή: Νηστικό Αρκούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου