Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΧΑΣΠΟΥΡΔΟΥ

Τι χρειαζόμαστε:
300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 αυγά
1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά γάλα
αλάτι
πιπέρι

Πως το κάνουμε:
1.Βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 κουταλιές λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε
2.Προσθέτετε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, 1 φλυτζάνι νερό και τον σιγοβράζετε για 1/2 ώρα, ώσπου να πιει όλο το ζωμό του
3.Αφήνετε να κρυώσει, χτυπάτε ένα αυγό και το προσθέτετε μαζί με το τυρί και το μοσχοκάρυδο
4.Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά, ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το γάλα, το αλεύρι, 1 κουταλιά λάδι και ανακατεύετε
5.Αλείφετε με λίγο λάδι ένα αντικολλητικό μικρό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε με μια μικρή κουτάλα λίγο μείγμα ώστε να καλύψει την επιφάνεια
6.Αφήνετε να ροδίσει η ομελέτα και τη γυρίζετε με μια σπάτουλα
7.Βάζετε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγετε τον κιμά σε σχήμα φλογέρας
8.Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να τελειώσουν
9.Σερβίρετε τις φλογέρες σε πιατέλα ζεστές


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου