Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ




Υλικά για 4 κομμάτια


300γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μεγάλη φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
1/2 φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένες πιπεριές (διάφορα χρώματα)
3 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο (Ελληνική εκδοχή του τσίλι)
3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
500γρ.αλεύρι για τη ζύμη
Αλάτι
Εκτέλεση

Ζύμη: Σε μία λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.
Γέμιση: Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου λεπτή στρώση γέμισης που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο ανοιχτή μέχρι να ροδίσει. Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε.
Σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι. Αν σας αρέσει προσθέστε και γιαούρτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου