Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΤΟΤΗΓΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΝΑΣ

Τι χρειαζόμαστε:
2 στήθια από κοτόπουλο σε μπουκίτσες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
χυμό ενός λεμονιού
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
4 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα

Πως το κάνουμε:
1.Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα τηγανίζουμε το κοτόπουλο (μπουκίτσες) μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές.
2.Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές να σωταριστούν.
3.Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σβήνουμε με τη μουστάρδα λιωμένη στο χυμό λεμονιού και σε 1/2 ποτήρι νερό.
4.Αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά και σβήνοντας τη φωτιά πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι να λιώσει σε όλη την επιφάνεια.
5.Σερβίρεται αμέσως με το τηγάνι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να είναι μαλακό το κοτόπουλο μην ξεχάσετε να το χτυπήσετε με τη γροθιά σας σε μια επιφάνεια. Προσοχή, μην το λιώσετε.



sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου