Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

ΣΙΣ ΚΕΦΤΕ

600 γραμ κιμα αρνισιο
1/2 κουπας τριμενο κρεμυδι
4 σκελιδες σκορδο τριμενο
1 αυγο
1 κ-γ μαντζουρανα
1 κ-γ δεντρολιβανο
αλατι πιπερι
λαδι για το αλειμα
Σάλτσα γιαουρτιού

1/2 κουπα μαγιονεζα
1/2 κουπα γιαουρτι στραγγιστο
2 σκελιδες λιωμενο σκορδο
αλατι πιπερι
προαιρετικα λιγο χυμο λεμονιου

Σε ενα μπωλ βαλετε τον κιμα και ολα τα υπολοιπα υλικα
Ζυμωνετε καλα να ενωθουν ολα τα υλικα και βαζετε την ζυμη στο ψυγειο για 30 λεπτα
Παρτε μικρα μπαλακια κιμα και περαστε τα σε ειδικα ξυλινα σουβλακια και βρεχωντας τα χερια δωστε μακροστενο σχημα. Τα αλειφετε με λαδι και τα ψηνετε σε καρβουνα ή στο γκριλ
Σερβιρετε με σαλτσα γιαουρτιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου