Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

ΚΡΕΠΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ (12 ΚΡΕΠΕΣ)



Υλικά
Για τις κρέπες:
  • 2 αυγά
  • 2 1/2 κούπες γάλα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • Λίγο αλάτι
  • Φυτίνη για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση:
  • 12 φέτες ζαμπόν καπνιστό
  • 12 φέτες τυρί edam
  • 12 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον σοταρισμένο με λίγο λάδι

Για το ψήσιμο:

  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 700γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη ζύμη με σύρμα μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο φυτίνη. Ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα και με κυκλικές κινήσεις το απλώνουμε στο τηγάνι. Όταν ξεκολλήσει και έχει ένα χρυσαφί χρώμα, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Τις τοποθετούμε την μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο. Γεμίζουμε καθεμιά με 1 φέτα ζαμπόν, 1 φέτα τυρί και μπέικον. Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ. Βάζουμε δίπλα δίπλα τις κρέπες τυλιγμένες ρολό. Ανακατεύουμε τα τυριά με τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τις κρέπες και τριγύρω στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.
katipsinetai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου