Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ- ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ





ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. γαλέος φέτα.(είναι πε΄ριπου 3 κομμάτια)
150 γρ. λάδι
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι
κύμινο
πιπέρι σε κόκους
ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατίζουμε το ψάρι, τουλάχιστον 2 ώρες πριν και το βάζουμε σε μια μικρή ρηχή κατσαρόλα (Δηλ. ταβάς) μόλις να χωράνε σε αυτό τα κομμάτια του. Βάζουμε κρύο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν λίγο. Έπειτα βάζουμε στη φωτιά το σκεύος μας. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το λάδι και σε 15-20 λεπτά τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λεμονιού. Κουνάμε καλά τον ταβά και σε 1 λεπτό το κατεβάζουμε. Είναι έτοιμο. Προσθέτουμε στο τέλος και λίγο μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου