Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ


Είναι μια εύκολη ηπειρώτικη συνταγή για ατομικά φρυγαδέλια, για τους λάτρες του συκωτιού!!
Είναι πολύ γρήγορο και πάρα πολύ νόστιμο!!!
Φρυγαδέλια
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μοσχαρίσιο συκώτι
  • Πάνα απο αρνί (μπόλια ή σκεπες)
  • ξυλάκια για σουβλάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβουμε σε μικρές μπουκιές το συκώτι μας (λίγο μεγαλύτερες απο ένα δίευρο) και σε αντίστοιχα κομμάτια την πάνα του αρνιού.
  2. Μετά καρφώνουμε στο ξυλάκι ένα κομμάτι πάνα - ένα συκώτι, συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε το σουβλάκι μας.
  3. Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ξυλάκια, ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και τα ψήνουμε στην ψησταριά! Ετοιμο μέσα σε λίγα λεπτά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πολλές φορές τα ψήνω και στην ηλεκτρική ψησταριά γίνονται εξίσου νόστιμα! Στο τέλος φτιάχνω και λαδολέμονο και το περιχύνω πάνω στα φρυγαδέλια! Είναι κατάλληλο φαγητό για πολλά γλέντια και για όσους λατρεύουν την τσίκνα και το καλό φαγητό. Γίνεται πολύ νόστιμο γιατί η πάνα δεν αφήνει το συκώτι να στεγνώσει και να σκληρύνει!
Καλή επιτυχία!!


 http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου