Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

ΣΑΡΑΓΛΙ



Υλικά:
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
700 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
1/2 κιλό ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1 + 1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
Για το σιρόπι:
2 + 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 + 1/2 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές γλυκόζη
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και το γαρίφαλο. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε, αλείφοντάς τα ένα - ένα με πινέλο. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα γέμισης, γυρίζουμε τις άκρες και τις τυλίγουμε απαλά σε ρολό. Τα τοποθετούμε στο ταψί κυκλικά (από τα πλαϊνά προς το κέντρο του ταψιού). Αφού τελειώσουν τα υλικά μας, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και περιχύνουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει και να "τραβήξει" καλά το σιρόπι. Το κόβουμε και το σερβίρουμε σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!!!
tetradiosyntagon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου