Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ANTANA ΚΕΜΠΑΠ

Αντάνα Κεμπάμπ
photo: xaroula







Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
  • 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κύμινο
  • 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 4 πίτες
  • Ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 1 κ.σ. σουμάκ (τούρκικο μπαχαρικό)

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα πιπέρια, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακτεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Πλάθουμε σε μακρουλά στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ ή ψησταριά για 20' περίπου.
  3. Αλείφουμε τις πίτες με λάδι και τις βάζουμε και αυτές στην ψησταριά για λίγο, να ζεσταθούν αλλά να μην γίνουν σκληρές.
  4. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα, με τις φέτες κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ (αν έχουμε).


 http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου