Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Περιγραφή

Παρόλο που λάδωσα και αλεύρωσα τη φόρμα πριν ψήσω το κέικ, εντούτοις, στην προσπάθεια μου να το ξεφορμάρω, το κέικ αποφάσισε ότι δεν ήθελε να αποχωριστεί τη φόρμα(!), και ένα μέρος του, παρέμεινε πεισματικά γαντζωμένο στο πάτο! Θόλωσε το μάτι μου για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά μετά σκέφτηκα «τοιαύτα συμβαίνουν και εις Παρισίους» και συνέχισα ακάθεκτη! Συμπέρασμα: Λαδώστε, αλευρώστε τη φόρμα και στρώστε στο πάτο λαδόκολλα την οποία επίσης θα πρέπει να λαδώσετε και να αλευρώσετε.
Κέικ με ταχίνι και μέλι







Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι ταχίνι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη (200 γρ.)
  • 1/2 ποτήρι μέλι
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 4 κ.γ. κονιάκ
  • 3 ποτήρια αλεύρι ολικής άλεσης (375 γρ.)
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για γλυκά
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 ποτήρι σταφίδες

Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μέλι, το νερό, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και το κονιάκ.
  2. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το baking powder, το αλάτι, τη κανέλα και τα μπαχαρικά.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 50 περίπου λεπτά. Να έχετε υπ΄ όψιν ότι το κέικ δεν θα είναι εντελώς στεγνό αλλά θα παραμείνει λίγο υγρό στο κέντρο (λόγω του ταχινιού).


 http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου