Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ




Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (η κανταΐφι)
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • μισό ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 20 γρ baking powder
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 γιαούρτι 2%

Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Aνοίγουμε το φύλλο και το αφήνουμε να ξεραθεί λιγάκι. Mετά το κόβουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μουσκέψει όλο. Bουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα το υλικό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο και να φουσκώσει λίγο. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Έπειτα βράζουμε το σιρόπι για 15 λεπτά, και όπως είναι καυτό το ρίχνουμε στο ταψί. το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
katipsinetai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου