Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

TOYΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΛΑΦΟΣ




       
 

Περιγραφή

Είναι ίσως η καλύτερη τούρτα που έχω δοκιμάσει, έχω φάει και θα ξαναφάω ever. Αξίζει να την δοκιμάσετε είναι εγγύηση.
Τούρτα Σοκολάτας Κόλαφος
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ
  • 8 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 6 κουταλιές κακάο
  • 5 κουταλιές νερό
Σιρόπι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές νες καφέ
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
Γέμιση
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουπας του νες ζάχαρη
  • 3/4 κουπας του νες καουστερ παουντερ
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 100γρ. βούτυρο
Κρέμα πάνω απο την τούρτα
  • 1 1/2 κούπα του νες γάλα
  • 1 κουβερτούρα
  • 4 κουτ. σούπας κοφτές κόρν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
  • 1 κούπα του νες ζάχαρη
  • 1 κρόκου αυγού
  • 1 βανίλια
  • 50γρ μαργαρίνη

Πως το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζι.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 32 ή 34 εκ και βάζουμε μέσα το κέικ.
  4. Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφιδα καθαρή περίπου 30-40 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  6. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να παέί βράση για 5-6 λεπτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Μόλις ετοιμαστεί το παντεσπάνι και κρυώσει το κόβουμε στην μέση.
  8. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο ταψί και το σιροπιάζουμε.
  9. Επειτα ετοιμάζουμε την γέμιση.
  10. Βάζουμε το μισό λίτρο γάλα να βράσει σε χάμηλη φωτιά.
  11. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα αυγα, το καστερ παουντερ,την ζάχαρη την βανίλια και το μισό γαλα και και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πυκτώση.
  12. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε απο την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και το στρώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
  13. Επειτα βάζουμε απο επάνω το άλλο μισο απο το παντεσπανι. και ετοιμάζουμε την κρέμα που θα μπει από επάνω.
  14. Βάζουμε τη μισή κούπα γάλα, την κουβερτούρα και το κακαό σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν.
  15. Τα υπόλοιπα εκτός απο το βιτάμ τα ανακατεύουμε σε ένα μπώλ και και τα προσθέτουμε στα υλίκα που ειναι στην κατσαρόλα.
  16. Όταν τα κατεβάζουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει και τα το βάζουμε πάνω απο την τούρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλύκο το συναρμολογούμε μέσα στο ταψι που το ψήσαμε. Ειλικρινα μπορει να φαίνεται λίγο μπελαλίδικη αλλα αν την δοκιμάσετε θα παθετε.
Αν δεν θελετε να κανετε την γεμιση για ποιο ευκολα μπορειτε να παρετε την ετοιμη για μιλφει
Καλή επιτυχία


 http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου