Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



Υλικά
  • 3 κιλά χοιρινό κρέας
  • μισό ποτήρι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μουστάρδα
  • χυμό 2 λεμονιών
  • μισό ποτήρι νερό
  • 3 κιλά πατάτες


Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε, βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα και το αφήνουμε 2 ώρες.
Αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το λάδι, τη μουστάρδα και το βάζουμε στη γάστρα που μέσα έχουμε βάλει μία στρώση λεμονόφυλλα. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στη γάστρα μαζί με ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε για άλλη μια ώρα.
alphatv/katipsinetai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου