Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



45 λεπτά /2 άτομα

Υλικά

1 κιλό πιπεριές κέρατα
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
3 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες, ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
2 - 3 λουκάνικα χωριάτικα, της αρεσκείας μας
Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε 1½ εκ. ελαιόλαδο από τον πάτο του τηγανιού τηγανίζουμε τις πιπεριές ολόκληρες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και αυτές με τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε στο ταψάκι με το απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, ίσα να σοταριστούν, χωρίς όμως να ξεραθούν. Οταν είναι και αυτά έτοιμα, τα βγάζουμε.
Σε άλλο τηγάνι, σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε την ντομάτα μέχρι να χάσει τα μισά υγρά της και τότε, προσεκτικά, προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές, τις μελιτζάνες το λουκάνικο και το γιαουρτι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσουν τα υλικά μέσα στη σάλτσα.
total.fage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου