Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ




       
 

Περιγραφή

Πανευκολη συνταγη για να εκπληξετε την μαμα σας!!!!
Σπανακόπιτα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο σπανακι ψιλοκομενο
  • 800γρ φετα σκληρη πικαντικη κομενη σε μικρα κυβακια
  • 2-3 ριζες απο πρασο ψιλοκομενες
  • 4-5 κρεμυδακια φρεσκα ψιλοκομενα
  • 1 κουτι φυλο κρουστας ετοιμο για αλμυρες πιτες
  • 1 αυγο
  • αλατι μια κουταλια τησ σουπας
  • λιγο πιπερι
  • 1 σφηνακι ελαιολαδο
  • 2-3 κ της σουπας αλευρι

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ενα μπωλ βαζουμε το σπανακι, το πρασο, τα κρεμυδια, τη φετα, το αυγο, το αλατι το πιπερι, το λαδι και τα ανακατευουμε καλα.
  2. Υστερα βαζουμε και το αλευρι για να επορροφησει τα υγρα (ισως χρειαστει και λιγο περισσοτερο).
  3. Εφοσον εχουμε ετοιμη τη γεμιση σε ενα ταψι βαζουμε λιγο λαδι στο ταψι και μετα βαζουμε 4-5 φυλα στον πατο του ταψιου και αναμεσα απο το καθε ενα αλοιφουμε με λιγο λαδακι.
  4. Στο κεντρο βαζουμε ολη τη γεμιση μας και ξαναβαζουμε αλλα 4-5 φυλλα κρουστας πανω απο την ζυμη παλι με τον ιδιο τροπο. Αλοιφοντας ενα ενα τα φυλλα με λαδακι. Οταν τελιωσουμε κανουμε με το μαχαιρι 3 χαρακιες πανω στα τελευταια φυλλα για να μην φουσκωσει η πιτα μας.
  5. Την βαζουμε στον φουρνο στους 180ο βαθμους για 30 λεπτακια.
  6. Αυτο ηταν ..ετοιμη η πιτα μας!!!!!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορει να εχετε ακουσει οτι βαζουμε σε αυτη τη πιτα και ανηθο..δεν συμφωνω...ειναι τελεια και χωρις αυτο. Το σπανακι και τα πρασα αλλα και τα κρεμυδακια μας να ειναι ψιλοκομενα και καθαρο-πλημενα. Οσο πιο ψιλοκομενο τοσο πιο ωραια εμφανιση εχει και τοσο πιο αρεστο θα ειναι οταν σερβιρετε το κομματι της πιτας. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗΗΗΗΗΗ.


 http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου