Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ




       
 

Γαμοπίλαφο
photo: ΛαδοΜπούκι
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ζυγούρι
  • 1 κότα 1 1/2 κιλό
  • 2 νεροπότηρα ρύζι νυχάκι
  • 2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο
  • μπάχαρι
  • 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
  • αλάτι,  πιπέρι σε κόκκους

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 2 ώρες περίπου, ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το πιπέρι.
  2. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι. Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό (15-20 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι λίγο πριν ετοιμαστεί.
  4. Καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρεται χώρια το ρύζι από το κρέας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο ένα νεροπότηρο ρύζι αντιστοιχούν 3 νεροπότηρα ζωμός


 http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου