Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΟΧΙΚΟ




Υλικά:
  • 2 κιλά κατσικάκι ή αρνάκι (αν θέλετε και λιγότερο)
  • 10 φέτες μοσχάρι
  • 10 φέτες χοιρινό
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο)
  • 5 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
  • απαραίτητα μία γάστρα!!
Εκτέλεση:
  • Αραδιάζουμε τις φέτες του μοσχαρίσιου κρέατος στον πάτο της γάστρας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομένο πράσο.
  • Αραδιάζουμε από επάνω τις φέτες του χοιρινού κρέατος. Ρίχνουμε πάλι αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι.
  • Βάζουμε από επάνω το κατσικάκι ή το αρνάκι αφού προηγουμένως έχουμε βάλει το σκόρδο (κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα το σκόρδο).
  • Ρίχνουμε πάλι αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε μέσα στην γάστρα και τα καρότα, προσθέτουμε το λάδι, κλείνουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο.
  • Το πρώτο μισάωρο αφήστε το σε θερμοκρασία 200 βαθμών. Μετά, χαμηλώστε την θερμοκρασία στούς 150 βαθμούς και αφήστε το 6 ώρες.
Τώρα θα σας πω τι κάνω εγώ για να εντυπωσιάσω!
Όταν γίνει βγάζω το κατσικάκι ή αρνάκι, το χοιρινό και το μοσχάρι σε τρεις πιατέλες αντίστοιχα. Παίρνω λίγο ζουμάκι από την γάστρα και τα καρότα και τα βάζω στο μούλτι (μπλέντερ) με λίγο λεμόνι και έτσι κάνω μιά σάλτσα καρότου που την ρίχνω επάνω από τις μοσχαρίσιες φέτες.
Στο υπόλοιπο ζουμάκι που έχει στην γάστρα βάζω πατάτες και τις ψήνω. Με αυτές γαρνίρω την πιατέλα με το κατσικάκι η το αρνάκι. Για την πιατέλα με το χοιρινό κάνω μια σάλτσα με μανιτάρια.
Έτσι έχω τρία είδη φαγητού στο τραπέζι πολύ εύκολα πιστεύω.
greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου