Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ




Υλικά για 8 άτομα

300 γραμμ. φρέσκο σπανάκι baby
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κ.σ μπούκοβο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
μπαλσάμικο ξίδι
4 φιλέτα γαλοπούλας (περίπου 90 γραμμ. το καθένα)
1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
Πλύνε και χοντρόκοψε το σπανάκι. Βάλ' το σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο να μαραθεί. Ανακάτεψε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μπούκοβο, 1 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ νερό και σοτάρισέ τα σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Άφησε για 3 περίπου λεπτά.

Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, πρόσθεσέ το στο μπόλ με το σπανάκι και ρίξε την παρμεζάνα. Βάλε τις λιαστές ντομάτες για μερικά λεπτά σε καυτό νερό να μαλακώσουν και λιώσε τες μαζί με λίγο μπαλσάμικο, μέχρι να γίνει μία πάστα. Άπλωσε την πάστα στην εσωτερική πλευρά της γαλοπούλας.

Μοίρασε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί και τύλιξε τα φιλέτα σε ρολάκια στηρίζοντάς τα με οδοντογλυφίδα. Βάλε τα ρολάκια στο τηγάνι με 1 κ.σ λάδι και ψήσε σε μέτρια φωτιά (για περίπου 10 λεπτά). Πρόσθεσε το ζωμό και σκέπασε αφήνοντάς το να ψηθεί για 10-15 λεπτά.

Αφού ψηθούν, αφαίρεσε τα ρολάκια και εξακολούθησε να βράζεις το ζωμό για να δέσει και να γίνει σάλτσα. Κόψε τα ρολάκια στη μέση και σέρβιρε με τη σος.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 113 θερμίδες, 5,6 γραμμ. λιπαρά,  2,2 γραμμ. υδατάνθρακες, 10,2 γραμμ. πρωτεΐνες, 0,2 γραμμ. φυτικές ίνες
 shape.gr
ΝΤΑΪΑΝ ΚΟΧΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου