Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ





Η Συνταγή του Προφιτερόλ:


Υλικά
Για την κρέμα:
250 γραμ. ζαχαρούχο Γάλα
250 γραμ. νερό
2 αυγά
50 γραμ. αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
λίγη βανίλια

Για την σως:
250 γραμ. ζαχαρούχο Γάλα
25 γραμ. νερό
40 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ

Για τα σου: (για 30 κομμάτια περίπου)
1 ποτήρι νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 ποτήρι μαργαρίνη
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 αυγά

Εκτέλεση
Για την κρέμα, βράζουμε το νερό με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το αλεύρι με τα αυγά, αφού προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, ώσπου η κρέμα να δέσει. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και γεμίζουμε τα σου.
Για τα σου, βάζουμε το νερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη σ΄ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα όλο το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να πήξει (είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα). Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε το ταψί και με ένα κουταλάκι που το βουτάμε στο νερό, ρίχνουμε μπαλίτσες στη σειρά στο ταψί μας (να έχουν κενό ανάμεσά τους, όχι κοντά η μια με την άλλη). Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη γέμισή μας.
Για τη σως, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν - μαρί. Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με το νερό και τα αδειάζουμε στη λιωμένη σοκαλάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σως να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε τα σου. Γαρνίρουμε με σαντιγύ. Διατηρούμε το προφιτερόλ στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
 Ζαχαροπλαστείο Αφροδίτη -Πατήσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου