Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΝΑΚΙ ΑΪΒΑΛΙ ΚΕΜΠΑΜΠ Ή ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ


Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι γάλακτος

  • 2 κυδώνια

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο

  • 10 ξερά βερύκοκα

  • 10 ξερά δαμάσκηνα

  • 2 κουταλιές μέλι

  • 2 κουταλιές κανέλλα ή 2 στικ κανέλλα

  • αλάτι και πιπέρι
  • Εκτέλεση
    Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά τα κυδώνια. Τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στην πρώτη κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1 1/2 κούπα νερό περίπου συν τις 2 κουταλιές μέλι. Περιμένουμε να μαλακώσει το κρέας (40'-45') και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Λίγο αργότερα, προσθέτουμε και τα βερύκοκα με τα κυδώνια. Τα δαμάσκηνα, επειδή είναι μαλακά, καλό είναι να τα προσθέσουμε 5' πριν γίνει το φαγητό μας.
    vefashouse.gr
    magirema.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου