Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΙ ΣΑΝ banofee



Κάτι σαν banoffee
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλιτζ. μπισκότο τριμμένο (digestive ή petite-beurre)
  • 8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες (αλειμμένη με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσει)
  • 1 έτοιμη κρέμα στιγμής (1 φακελάκι 62 γραμμ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια) και το απαιτούμενο γάλα
  • 200 ml. σαντιγί
  • τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ και ψήνουμε για 15΄-20΄στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσει η βάση.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό. Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Στρώνουμε την μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες.
  4. Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις φετούλες μπανάνας.
  5. Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με σοκολάτα.
  6. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτείνω ως πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο να μην ψηθεί η βάση και απλά να την αφήσουμε να παγώσει για 1 ώρα και έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.


 http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου