Τι χρειαζόμαστε:
Για το παντεσπάνι:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 βανίλια
- 5 αβγά
- 1-2 κ.γ. κακάο
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες νερό
- 8 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. nescafe
Για την κρέμα:
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτάκι morfat
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 κουβερτούρα και 1/2 κ.σ βούτυρο λιωμένα σε μπεν-μαρί (για τη διακόσμηση)
Πως το κάνουμε:
- Φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (κοσκινισμένα) ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε κακάο ανάλογα με το πόσο σκούρο το θέλουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ταψί (εγώ χρησιμοποίησα Νο 29) στρωμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20΄.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντάς το για 3-4΄.
- Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ το morfat και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο και το κακάο.
- Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι, βάζουμε μια παχιά στρώση κρέμας, το 2ο κομμάτι παντεσπάνι, ράντισμα με σιρόπι, υπόλοιπη κρέμα και ρίχνουμε από πάνω την κουβερτούρα.
http://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου