Υλικά
- 3 κιλά χοιρινό κρέας
- μισό ποτήρι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- μουστάρδα
- χυμό 2 λεμονιών
- μισό ποτήρι νερό
- 3 κιλά πατάτες
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε, βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα και το αφήνουμε 2 ώρες.
Αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το λάδι, τη μουστάρδα και το βάζουμε στη γάστρα που μέσα έχουμε βάλει μία στρώση λεμονόφυλλα. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στη γάστρα μαζί με ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε για άλλη μια ώρα.
alphatv/katipsinetai
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου