Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΪΒΑΛΙ


Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το λάδι. Αν το μείγμα βγει σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια κυλινδρικά και τα φυλάμε για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο μας. Κατόπιν αφού τα αλευρώσουμε τα τηγανίζουμε στο λάδι.
Τηγανίζοντάς τα τα βάζουμε σε χαρτί απορροφητικό για να στραγγίξουν.

Πετάμε το λάδι που τηγανίζαμε και προσθέτουμε στο τηγάνι μας το λάδι για την σάλτσα .

Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα και αφού ανακατέψουμε λίγο αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει

Όταν αρχίζει να πήζει η σάλτσα βάζουμε μέσα και τα σουτζουκάκια μας και βράζουμε για ακόμη λίγο .

Σερβίρουμε με ρύζι, η τηγανιτές πατάτες, η πουρέ πατάτας.

Καλή μας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από κιλότο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζ. φρυγανιά τριμμένη η μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για την σάλτσα:
  • 700 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κανέλα
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
thefoodproject.gr
magirema.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου