από Λίλα στό Πεμ Oct 04, 2012
Μια καταπληκτική συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι με γεύσεις και αρώματα ανατολής!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε φέτες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού καγιέν πιπέρι (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Σε τηγάνι βάζουμε τόσο ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος με ένα πολύ λεπτό στρώμα.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Αλευρώνουμε το συκώτι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δυο μεριές.
Προσέχουμε να μην μας καεί και να μείνει ζουμερό στο κέντρο!
Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με τα κρεμμύδια και του πάει πολύ ο πουρές πατάτας!!!
Με αυτή την μέθοδο δεν τηγανίζουμε το συκώτι, απλώς το σωτάρουμε με τα κρεμμύδια και γίνεται μαλακό χωρίς πολλά λάδια!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
delicieuses.forumotion.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου