Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φλιτζ. μπισκότο τριμμένο (digestive ή petite-beurre)
- 8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες (αλειμμένη με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσει)
- 1 έτοιμη κρέμα στιγμής (1 φακελάκι 62 γραμμ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια) και το απαιτούμενο γάλα
- 200 ml. σαντιγί
- τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ και ψήνουμε για 15΄-20΄στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσει η βάση.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό. Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
- Στρώνουμε την μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες.
- Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις φετούλες μπανάνας.
- Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με σοκολάτα.
- Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτείνω ως πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο να μην ψηθεί η βάση και απλά να την αφήσουμε να παγώσει για 1 ώρα και έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.
http://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου