Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ




Υλικά (για 5 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχάρι από τη σπάλα
  • 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
  • ½ κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας άσπρο ξύδι
  • ½ κιλό μακαρόνια
  • παρμεζάνα
    Εκτέλεση
    • Αφαιρείτε το κόκκαλο και τις πέτσες από το κρέας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
    • Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι και αν έχετε λίγο μεδούλι.
    • Οταν ζεσταθεί, τσιγαριζετε μέσα το κρέας, ρίχνετε τα κρεμμύδια και λίγο νερό και αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρις ότου μαραθούν.
    • Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τις ντομάτες (αφού αφαιρέσετε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόψετε), το κρασί και το ξύδι.
    • Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί με τη σάλτσα επί 2 περίπου ώρες ή μέχρις ότου μαλακώσει και η σάλτσα πήξει.
    • Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα.
    • Τα πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ρίχνετε επάνω το κρέας με τη σάλτσα.
    • greekcook.gr
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου