Υλικά
- 1 κιλό ψαχνό χοιρινό κρέας
- 3 αυγά (κρόκοι)
- βούτυρο
- αλεύρι
- 1 και 1/2 κιλό σελινόριζα
- χυμό 2 - 3 λεμονιών
- αλάτι, πιπέρι, 1 ματσάκι σελινο
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μερίδες.
- Αναμιγνύετε 2 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλάκια αλάτι και λίγο πιπέρι και αλευρώνετε το κρέας.
- Ζεστείνετε 2 κουταλιές βούτυρο και σωτάρετε το αλευρωμένο κρέας.
- Το βάζετε σε κατσαρόλα με 5 φλυτζάνια ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα.
- Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε φέτες. Τις βράζετε και τις ρίχνετε στο κρέας μαζί με μερικές φούντες σέλινο φιλοκομμένες.
- Αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
- Δένετε τη σάλτσα με 3 κροκάδια αυγών και το χυμό λεμονιού
e-symtages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου