Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ


Χοιρινό με σέλινο
Υλικά
  • 1 κιλό ψαχνό χοιρινό κρέας
  • 3 αυγά (κρόκοι)
  • βούτυρο
  • αλεύρι
  • 1 και 1/2 κιλό σελινόριζα
  • χυμό 2 - 3 λεμονιών
  • αλάτι, πιπέρι, 1 ματσάκι σελινο
Εκτέλεση
  1. Κόβετε το κρέας σε μερίδες.
  2. Αναμιγνύετε 2 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλάκια αλάτι και λίγο πιπέρι και αλευρώνετε το κρέας.
  3. Ζεστείνετε 2 κουταλιές βούτυρο και σωτάρετε το αλευρωμένο κρέας.
  4. Το βάζετε σε κατσαρόλα με 5 φλυτζάνια ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα.
  5. Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε φέτες. Τις βράζετε και τις ρίχνετε στο κρέας μαζί με μερικές φούντες σέλινο φιλοκομμένες.
  6. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
  7. Δένετε τη σάλτσα με 3 κροκάδια αυγών και το χυμό λεμονιού
e-symtages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου