ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Υλικά:
- 5 μανταρίνια μεγάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 γεμάτες κουτ. σούπας κακάο σκόνη
- 2 γεμάτες κουτ. σούπας φρυγανιά
- 1 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μανταρίνια με τη φλούδα, σε αρκετό νερό, το οποίο αλλάζουμε 2-3 φορές, για να ξεπικρίσουν. Τα πολτοποιούμε και βράζουμε το χυλό τους με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει αρκετά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ζυμώνουμε για να ομογενοποιηθούν και τα πλάθουμε στο μέγεθος ενός καρυδιού.Εάν το μίγμα κολλάει στα χέρια μας, τα βρέχουμε σε νερό και συνεχίζουμε.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, βουτάμε μέσα τα σοκολατάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου