Υλικά:
Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ποτήρι του νερού λευκό αρετσίνωτο κρασί
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 ματσάκι λάπαθα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλεύρι
- Λάδι
Εκτέλεση:
Για το φύλλο
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σχηματίζουμε μία λακκούβα και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαλακά ανακατεύουμε παίρνοντας σποραδικά αλεύρι από τα πλάγια και ζυμώνουμε μέχρι να βγάλουμε μία μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.
Για τη γέμιση
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κουκουνάρι.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, τα λάπαθα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος.
- Αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας, παίρνουμε τη ζύμη που έχουμε ετοιμάσει από πριν και την χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε σε φύλλο την κάθε μπάλα.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και τοποθετούμε το φύλλο. Προσθέτουμε λίγο λάδι.
- Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο.
- Ανοίγουμε φύλλο με τη δεύτερη μπάλα ζύμης και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση.
- Διπλώνουμε το κάτω φύλλο να κλείσει με το πάνω και προσθέτουμε από πάνω μπόλικο λάδι.
- Χαράζουμε το φύλλο σε τετράγωνα.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί για περίπου 40-45 λεπτά.
- Διάρκεια: προετοιμασία 10 λεπτά, ψήσιμο 45 λεπτά
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου