Υλικά:
- 1½ φλυτζάνι ρύζι
- 3½ φλυτζάνια νερό
- 2 μέτριες πράσινες πιπεριές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλυτζάνι αρακά
- ½ φλυτζάνι καλαμπόκι
- 4 μέτριες ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
- Αφού τα ψιλοκόψουμε, τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς .
- Έπειτα, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο (ζεστό) νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα, χαμηλώνουμε την εστία σε θερμοκρασία 150 βαθμούς και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου