Υλικά:
- 500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 φλιτζ. του καφέ κους-κους
- 2-3 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδελίτσες
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαιντάνο ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
- Μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό από την προηγούμενη μέρα.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μια φαρδιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τα καρότα.
- Όση ώρα βράζουν τα ρεβίθια, σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το κους-κους με καυτό νερό.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πιεί το νερό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια με το κους-κους και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τον δυόσμο και το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου