Υλικά:
- 8 φύλλα χωριάτικα
- 1 1/2 κιλό διάφορα χόρτα της αρεσκείας μας (σπανάκι, πράσα,σέσκουλα κλπ)
- 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε και τα αλατίζουμε.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα στίβουμε για να φύγουν τα υγρά τους.
- Ανακατεύουμε με τη φέτα, τον άνηθο, τα αβγά, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
- Χωρίζουμε τα χόρτα σε 3 ίσα μέρη.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 φύλλα από τα φύλλα λαδωμένα, αφήνοντας τις άκρες τους έξω από το χείλος του ταψιού και αφού ρίξουμε το 1/3 από τα χόρτα, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Έπειτα στρώνουμε ένα φύλλο, από πάνω χόρτα και μετά πάλι ένα φύλλο και τα υπόλοιπα χόρτα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 2.
- Δεν ξεχνάμε κάθε φύλλο που στρώνουμε, να το λαδώνουμε.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περνάμε το επάνω φύλλο με λίγο λαδάκι αραιωμένο με νερό.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι λευκό.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτριο φούρνο στους 200C.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου