Υλικά:
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα περασμένα στο μπλέντερ με το ζουμί τους
Μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
2 αβγά
1/2 φλιτζ. πλήρες γάλα
1/2 κιλό πεκορίνο κομμένο σε μικρούς κύβους
15 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
3/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Σ’ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 7 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 25 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 7 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.
- Ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γάλα και τα προσθέτουμε επίσης στα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το πεκορίνο και το προσούτο.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα σ’ αυτό.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου