Υλικά
- 1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 250 γραμμ. μανούρι θρυμματισμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
- λίγα ζεματισμένα κρεμμυδόφυλλα
Ζεματάμε τη συκωταριά για 10΄. Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη συκωταριά με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4΄-5΄. Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄ να πιει όλα τα υγρά της. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Τέλος, αφού κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε το θρυμματισμένο μανούρι. Ένα ένα φύλλο το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση. Ακουμπάμε μέσα 1 κ.σ. γέμιση. Πιάνουμε τις άκρες μαντιλάτα και κλείνουμε σε πουγκί το φύλλο. Το τσακίζουμε να μείνει, ή το δένουμε με ζεματισμένα κρεμμυδόφυλλα. Αφού τελειώσουμε με όλα τα πουγκιά, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε καλά γύρω γύρω με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180οC για περίπου 30΄, να ροδίσουν.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου