Υλικά
- 250 γραμμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 250 γραμμ. ζάχαρη
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 πορτοκάλια ζουμερά, θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα (ακέρωτα και βιολογικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
- 1 βανίλια
- 1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 700 γραμμ. περίπου (όσο πάρει) αλεύρι μαλακό
- διάλυμα αυγού για το άλειμμα
- Εκτέλεση
Λίγο λίγο, και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30΄. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού. Τα ψήνουμε στους 180 C για 25΄-30΄, να ροδίσουν.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου