Υλικά:
- 1.200 γρ. χταπόδι
- 2 κρεμμύδια
- 1 λίτρο νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- λίγο ξίδι
- ½ πορτοκάλι
- λίγο μαραθόσπορο
- 2 ματσάκια αβρωνιές ή άλλο πικρό χόρτο της αρεσκείας σας
- 500 γρ. μαυροδάφνη
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα του
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι.- Προσθέτουμε το χταπόδι και το σιγοψήνουμε για 15 λεπτά με τα υγρά του.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό κια βράζουμε τα κρεμμύδια με την ζάχαρη, το μισό πορτοκάλι και τον μαραθόσπορο για περίπου 10 λεπτά.
- Ύστερα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Έπειτα από 15-20’ βράσιμο βγάζουμε το χταπόδι και κρατάμε το ζουμί του.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το ρίχνουμε με χταπόδι στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο χυμό, μαυροδάφνη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Παράλληλα ζεματίζουμε τις αβρωνιές για να βγάλουν τιν πικρίλα τους σε νερό με αλάτι για 2-3 λεπτά.
- Όταν τις βγάλουμε, τις περνάμε από παγωμένο νερό για να μην χάσουν το χρώμα τους.
- Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 20 λεπτά και προσθέτουμε λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο τις αβρωνιές.
- Σκεπάζουμε για 2 λεπτά και ύστερα αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου