Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
KΟΛΙΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ
5-6 κολιοί
3-4 ντομάτες ώριμες
3-4 μέτρια κρεμμύδια
7-8 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
πιπέρι τριμμένο
λάδι
αλάτι
λίγα φύλλα δάφνης
1 κονσέρβα τόνο 160 γραμ.(προαιρετικώς)
λεμόνι(προαιρετικώς)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τους κολιούς χωρίς να κάνουμε μεγάλο άνοιγμα στην κοιλιά και τους αλατίζουμε απέξω και μέσα στην κοιλιά.Τους αφήνουμε 1-2 ώρες σ' ένα τρυπητό για να φύγουν τα αίματά τους.
Κατόπιν ετοιμάζουμε την γέμιση.Κόβουμε ψιλά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό.Ανακατεύουμε όλα μαζί με τον τόνο και αυτόν λιωμένο.Ρίχνουμε το πιπέρι και λίγο αλάτι. Αφου τα ανακατέψουμε καλά, τότε με ένα κουτάλι γεμίζουμε από το άνοιγμα που έχουμε κάνει στις κοιλιές των ψαριών.Τοποθετούμε πλάϊ-πλάϊ, ώστε η κοιλιά του ενός ψαριού να εφάπτεται με την ράχη του άλλου ψαριού (για να μη βγει η γέμιση), βάζουμε ανάμεσά τους φύλλα δάφνης, ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα τριμμένη και λίγο νερό, εάν οι ντομάτες είναι χωρίς υγρά, το λάδι και λίγο λεμόνι(προαιρετικώς). Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου σωθεί η σάλτσα και βράσει το κρεμμύδι. Για καλύτερη εμφάνιση μπορούμε να γαρνίρουμε τα ψάρια πριν μπουν στον φούρνο με στρογγυλές φέτες ντομάτας, οι οποίες διατηρούν επίσης το ψάρι μαλακό.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Εάν θέλουμε να βράσουν καλά τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε πριν ετοιμάσουμε την γέμιση.
(από την ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου